Icopal.no bruker cookies for å sikre deg en best mulig opplevelse av nettstedet. Les mer om vår bruk av cookies her

Undertak godkjent for ti graders takvinkel

Undertaket Ventex Supra fra Icopal er nå teknisk godkjent av SINTEF for legging ned til 10 graders fall. Dermed kan undertaket blant annet brukes sammen med takpanner som Quadro på moderne bygg med flatere tak.
 
icopal-ventex-10-grader
 
Icopals diffusjonsåpne undertak Ventex Supra fungerer både som undertak og vindsperre. Produktet leveres på rull og kan monteres både vertikalt og horisontalt. SINTEF Byggforsk har nå testet og godkjent produktet for tak ned til 10 graders fall.

- Vi er veldig fornøyde med at dette produktet nå er godkjent for 10 grader i Norge. Det gir langt større fleksibilitet og flere muligheter til alle typer bygg, også de moderne med flatere tak-konstruksjoner, sier Helge Foss, produktansvarlig i Icopal

Hovedoppgaven til et undertak er å hindre vann og fuktighet i å trenge inn i takkonstruksjonen. Ventex Supra har lav vekt og er derfor lett å håndtere ved legging. Rullene leveres i 1,3 meters bredde for vertikal montering og 1,45 meter med selvklebing for horisontal montering. Det gjør det enkelt og raskt å montere i isolerte, skrå tretak. Testene som er gjort av undertaket er utført i Norge, og godkjenningen sier at Ventex Supra er tett ned til ti grader under norske værforhold.

For legging av undertaket finnes flere detaljløsninger i Ventex Supra-systemet som ved tetting i overganger og gjennomføringer rundt piper. Dette sikrer at kravene for tette bygg møtes. For montering på tak med 10 graders fall og Quadro takpanner i værutsatte områder anbefales det å bruke butylbånd under sløyfene. Leggeveiledning finnes på Icopal.no.

Les mer om Ventex Supra.